Sunday, July 10, 2016

Cum poate fi facuta dezinsectia?



Daca va doriti sa scapati de insectele enervante care va produc pagube materiale sau va incomodeaza prin insasi existenta lor, trebuie sa apelati la serviciile de dezinsectie. Gandacii, furnicile, puricii, tantarii, mustele, capusele sunt doar cateva dintre insectele pe care le puteti alunga prin acest procedeu. Efectele dezinsectiei se vad atat pe moment cat si in viitor deoarece este un proces de eliminare si de combatere. Insa, pentru a avea efectele promise, trebuie efectuata periodic sau un timp mai indelungat, in fuctie de spatiu, insecte sau de gravitatea problemei.

Generalitati

Dezinsectia este de doua feluri: preventiva sau de necesitate, iar in functie de modul prin care se aplica, este partiala, totala sau generala. Din pacate, in general dezinsectia este facuta abia atunci cand problemele sunt destul de grave, atunci cand insectele s-au inmultit extrem de mult sau au cauzat boli oamenilor, animalelor sau plantatiilor. Cu toate acestea, substantele folosite de specialisti pot indeparta orice insecte, indiferent de numarul acestora. 

Cum poate fi facuta dezinsectia?

In primul rand, trebuie sa indepartati plantele care nu sunt afectate sau animalele din locul in care se doreste sa se realizeze dezinsectia. Apoi, trebuie sa curatati si sa indepartati obiectele afectate, spre exemplu, materialele distruse de molii. In cazul in care doriti sa faceti dezinsectie in locul unde cresteti animale domestice, un alt pas il constituie aruncare resturilor furajere din spatiul respectiv deoarece si ele pot avea daunatori. Timp de 2-3 ore trebuie sa sigilati bine spatiul pentru ca solutia aplicata sa isi faca efectul. De asemenea, dupa dezinsectie aerisiti in mod corespunzator locul si indepartati neaparat insectele moarte pentru a nu fi mancate de animale. 

 Cu toate ca nu este o solutie nociva pentru oameni, unii dintre acestia pot suferi de alergii la substante sau pot fi mai sensibili, iar din acest motiv utilizarea protectiei speciale constituie un pas important in dezinsectie.


No comments:

Post a Comment