Thursday, February 22, 2018

Un calendar menstrual usor de folosit

Monitorizarea ciclului menstrual se poate face din mai multe motive, astfel ca Femibion propune calendarul menstrual care este util tuturor femeilor. In primul rand, acestea isi pot aranja viata in functie de ciclu, astfel incat sa aiba parte de mai mult confort, sa se simta mai bine si sa evite activitatile deranjante.

Pentru sarcina
In al doilea rand, acest calendar este important pentru a determina care este momentul ideal pentru conceperea unui copil, astfel incat sa creasca considerabil sansele de a ramane insarcinata. Totusi, este esential ca acest calendar sa nu fie folosit pe post de metoda contraceptiva intrucat exista alte optiuni mult mai eficiente, care sa nu implice riscuri atat de mari.

Usor de folosit
De asemenea, calendarul menstrual e foarte usor de folosit, motiv pentru care se recomanda utilizarea acestuia incepand cu circa 5 luni inainte de conceperea efectiva. In schimb, ciclul nu este similar in cazul tuturor femeilor si oricand pot aparea diferente, dar acestea sunt mai simplu de urmarit.

Cum se foloseste?
Cu alte cuvinte, calendarul menstrual face referire la ciclul menstrual care este impartit pe zilele ovulatiei, cele fertile si cele cu un risc mai scazut, astfel ca prima zi a ciclului este reprezentata de prima zi a sangerarii. Astfel, sarcinile pot fi initiate, bineinteles, doar in cele mai fertile zile, iar acestea sunt considerate cele 3, 4 inainte de ovulatie si cele doua de dupa. Un ciclu obisnuit are 28 de zile, motiv pentru care ovulatia are loc la mijlocul acestei perioade, adica in cea de-a 14-a zi. Calculul este usor de facut, pentru ca la un ciclu de 15 zile, ovulatia are loc in cea de-a 15-a zi si asa mai departe. Prin monitorizarea ciclului pret de cateva luni se poate analiza desfasurarea acestuia, astfel ca e mai simplu sa creasca sansele pentru conceptie.

No comments:

Post a Comment